#zostanwdomu - realizujemy zamówienia online – kliknij tutaj, aby złożyć zamówienie #zostanwdomu - realizujemy zamówienia online – kliknij tutaj, aby złożyć zamówienie #zostanwdomu - realizujemy zamówienia online – kliknij tutaj, aby złożyć zamówienie

Catering na konferencji - jak powinien wyglądać?

Konferencje mają do siebie to, że są masowymi wydarzeniami. A wszędzie tam, gdzie gromadzi się duża grupa osób, istnieje zapotrzebowanie na posiłki. W końcu żeby uczestnicy spotkania mogli w nim brać aktywny udział, muszą mieć zagwarantowane pożywienie. Dlatego też na wydarzeniach takich jak konferencje organizuje się catering. Ważne jest jednak nie tylko to, aby był on obecny, lecz także to, aby miał on odpowiedni charakter i był dostosowany do potrzeb uczestników.

 

Elementy obowiązkowe

Jak powinien wyglądać catering na konferencji, żeby każdy go docenił? Najważniejsze jest, aby był on przygotowywany z wysokiej jakości produktów. Muszą one być przede wszystkim świeże, bo tylko to jest w stanie zapewnić dobry smak. Generalnie rzecz biorąc, lepiej stawiać jakość wyżej niż ilość. Także ze względu na to, żeby po konferencji nie zostało wiele resztek. Jeżeli zamówi się rozsądną ilość przekąsek, to z dużym prawdopodobieństwem wszystkie z nich zostaną zjedzone. Natomiast w przypadku gdy postawi się na ilość, część cateringu może się zmarnować. Warto jednak zadbać także o to, żeby żaden z uczestników konferencji nie wyszedł z niej głodny. Rozmiar cateringu musi być odpowiedni, a nie zbyt mały.

Przygotowując catering, należy założyć, że uczestnicy konferencji mają różne upodobania kulinarne. Dlatego też menu oferty gastronomicznej powinno być różnorodne. Nie może się składać wyłącznie z dań mięsnych, muszą się w nim pojawić również opcje wegetariańskie czy takie, których składnikami są ryby. W dzisiejszych czasach warto zadbać również o to, aby catering miał elementy wegańskie. Uwzględniająca je dieta staje się bowiem coraz popularniejsza. A oprócz słonych przekąsek w menu powinny się znaleźć także słodkie, tak by każdy sam mógł sobie wybrać odpowiadający mu przysmak.

Oczywiście w przypadku cateringu na konferencjach znaczenie mają nie tylko same potrawy, lecz również obsługa. Musi być ona profesjonalna i sprawnie reagować na potrzeby gości. Zbyt mała liczba kelnerów może poskutkować kolejkami i niezadowoleniem. W związku z tym należy postawić na zgraną, sprawdzoną ekipę.